ВИДЕО репортаж: По-малък капацитет, повече сигурност – комплекси вече готови за Нова година!

ВИДЕО репортаж: По-малък капацитет, повече сигурност – комплекси вече готови за Нова година!

Ресторанти и хотели вече започнаха подготовката за новогодишните празници, които за първи път ще се проведат в условията на Covid 19

Ресторанти и хотели вече започнаха подготовката за новогодишните празници, които за първи път ще се проведат в условията на Covid 19. Един от най-големите хотелски комплекси в района на Кърджали – „Главатарски хан“, с огромен капацитет на салона за тържества – 750 души, е готов отдавна. Нещо повече, 50% от местата вече са капарирани, а кувертът е с миналогодишни цени, фиксиран на 60 лв.
„Ако някой тепърва ще се подготвя за условията на пандемията, той е вече доста закъснял. Затова нашата подготовка започна отдавна“, посочи управителят на комплекса Велимир Борисов.
Той демонстрира как ще изглежда ресторантът при заети 150 места например, или 1/5-та от капацитета му.
„Отстоянието е 1,5 м от човек до човек, така ще са разпределени и столовете. Иначе е 4 метра от маса до маса, така и ще бъде. Ние и сега го спазваме, нямаме нито едно мероприятие, при което да не сме спазили тези препоръки. С това разпределение в салона, в момента се вижда как са подредени масите с отстоянието за 150 души например, а салонът е за 750 места“, дава пример Велимир Борисов.
Спазват се и останалите препоръки на здравните власти по отношение на дезинфекцията…
„Всичко останало, свързано с дезинфектанти, диспенсъри и т.н., ние го имаме и си го спазваме. Това може да се види не само в залата, а навсякъде. Всички камериерки, сервитьори, и изобщо персоналът работи по същия начин – с маски, ръкавици. Масите се дезинфекцират преди и след използването им“, информира управителят и посочва, че имат 100% готовност за новогодишните празници.
„За Нова година тържеството ще бъде подготвено както подобава, както винаги сме се подготвяли. Ние ще се ограничим, когато видим, че стигнем някъде около 300-350 души, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки“, обяснява Борисов, допълвайки, че ще бъде използван само 50% от капацитета на залата.

„Присъствах на форум в голям хотел в София, където бе отчетено, че тази година няма нито един случай на коронавирус в хотел. Така че, хора, отивайте в хотелите, там е безопасно!“, призова управителят на комплекса.
Всъщност, мястото е особено предпочитано за провеждане на сватбени тържества, дори от хора, които не са от региона. Гости от Несебър, Варна и Русе вече са избрали приказното място край язовира за своя специален ден.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0