ВИДЕО репортаж: Почивка`2021: В Турция, у дома от Англия или… до пазара заради пенсията

Месец юни е, макар и с необичайно ниски температури. Идва моментът за лятната почивка. Планират ли кърджалийци такава?! От малцината от


Месец юни е, макар и с необичайно ниски температури. Идва моментът за лятната почивка. Планират ли кърджалийци такава?! От малцината отговорили в анкетата на 24rodopi.com, става ясно, че някои вече са го направили.

„Аз съм почивал вече. Избрах Анталия – Турция. Обслужването е много хубаво. Тази година там много ми хареса и догодина вероятно пак там ще отида със семейството си. Като цени, мога да кажа, че за 2000 лв. си починахме за една седмица “, казва млад мъж.

Други нямат възможност за такъв отдих.

„С минимална пенсия никъде не мога да отида. Всичко отива за лекарства. Преди 5 години последно бях на море с три приятелки и то в частен дом, на гости. Сега, нашата почивка е тук, в парка, и бавно, бавно до пазара и обратно, това е“, посочва възрастна жена.

А трети – отдавна заминали от тук, се прибират, за да почиват в родния си край.

„Ние дойдохме на почивка в България. Аз съм българка, а човекът до мен англичанин. Дойдохме от Англия за две седмици. Планирахме да отидем и до Гърция, но трябва да минем през определи процедури – PCR тест и т.н. Ще отнеме много време, а аз искам да видя майчицата си и роднините. Тук си е хубаво и планираме да се върнем пак след няколко месеца. Дано да няма карантина“, обяснява кърджалийка, живееща на Острова от години. А за нейния приятел англичанин, България,  и в частност Кърджали, се оказват чудесно място за спокойни старини.

„Харесва ми. Като се пенсионирам ще дойда да живея тук. Цените са супер и страната е хубава“, казва чужденецът, който вече си има и любима храна. „Месото е много хубаво тук, кебапът, кюфтета и бирата също, браво, супер! Даже натрупах доста килограми“, казва англичанинът доволно и сочи корема си като доказателство.

И така, всеки според възможностите и желанията, разбира се, но съобразени с все още съществуващите ограничения заради COVID-19…

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0