ВИДЕО репортаж: Поредно нападениe в центъра! Нахапани от кучета с подписка срещу бездомните песове!

Пореден случай на нападнати от бездомни кучета в центъра на Кърджали. Този път потърпевш е млад мъж, който отивайки към парка бил изнен


Пореден случай на нападнати от бездомни кучета в центъра на Кърджали. Този път потърпевш е млад мъж, който отивайки към парка бил изненадан в гръб от няколко четириноги. Кърджалиецът не пожела да застане пред камера, но все още афектиран, разказа как благодарение на раницата си, която е била захапана от животните, се е отървал без наранявания. 

„Изведнъж ме задърпаха за раницата, не очаквах. Обърнах се доколкото можах и гледам цяла глутница. Свалих раздърпаната чанта и започнах да се защитавам с нея. Успях да ги разгоня“, разказва мъжът за 24rodopi.com.

За съжаление, тези случаи зачестяват. Наскоро в парк „Арпезос-Север“ бе нападната жена, малко преди това е пострадало и 14-годишно момче. Има и немалко инциденти с хора, разминали се само с уплаха.

„Докато се разхождах в парка, минавайки по дървеното мостче, изведнъж от лявата страна скочиха три големи кучета, които нито видях, нито очаквах. Тръгнаха да ме нападат, да тичат буквално срещу мен. Аз започнах да викам за помощ. Върнах се назад, да бягам инстинктивно. Имаше наблизо двама мъже, които ме спасиха и прогониха кучетата, но много се уплаших“, разказа наскоро Фатме Юмер, която се е разминала само с уплаха.

„На няколко пъти бях нападан, но без ухапвания. Аз съм мъж, но как ще се защитят жена или дете? От страх ще тръгнат да бягат и ще стане още по-лошо. Знам, че много от хората се притесняват. Споделяли са ми. Ние също имаме кучета. Често, когато ги разхождаме, не можем да стигнем до парковете, глутницата тръгва и срещу домашните ни любимци“, разказа преди време и Христо Момчев в репортаж на 24rodopi.com. 

Проблемът се задълбочи със затварянето на приюта. Такъв вече няма, а причината е остра реакция на природозащитници, която усложни ситуацията. 

Междувременно кметът Хасан Азис бе организирал среща с доброволците, на която показа теренът в Седловина, избран за изграждането на нов приют. Парцел от около 21 декара, с налични основи, но чакащ вече четири години държавните власти да прехвърлят имота на общината за да може да се строи.

„Желанието ни е общо за разрешаването на този проблем. В момента, в който правителството вземе това решение“, каза тогава кметът на Кърджали.

Доброволците дадоха идеи за ваучери за кастрация, брошури за ограмотяване и други информационни материали по селата, но това към момента не решава проблема, тъй като приют така или иначе няма. Няма къде да бъдат прибирани бездомните  кучета в случаи като тези, при които биват нападани и хапани хора. 

Потърпевшите вече са се организирали и започват събиране на подписка, с която ще настояват проблемът с бездомните животни да бъде разрешен в най-скоро време.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0