ВИДЕО репортаж: Полицаи ще следят магазини и аптеки за „неприятни сцени“

ВИДЕО репортаж: Полицаи ще следят магазини и аптеки за „неприятни сцени“

„Моля за максимално спокойствие, да не допускаме истерия. Днес имаше пресконференция на Министерството на земеделието, от коят

„Моля за максимално спокойствие, да не допускаме истерия. Днес имаше пресконференция на Министерството на земеделието, от която стана ясно, че България разполага със запаси от храни за над 2 години. Органите на реда са предупредени. Те ще осъществяват мониторинг и върху големите търговски вериги, и върху аптеките с цел да не се стига до неприятни сцени“.Това обяви след заседанието на Областния кризисен щаб в Кърджали във връзка с извънредното положение областният управител Никола Чанев.
От щаба припомниха отново въведените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки. Наред с тях бе съобщено, че заповат масови проверки по предприятия и заводи.
„Всички държавни, общински предприятия, фирми с над 10 души персонал, да вземат съответните мерки за дезинфекция. Ще извършим и проверки в тази връзка“, бе посочено след заседанието.
По думите на началника на Здравната инспекция д-р Виктор Кирчев, „предприятията трябва да дезинфекцират задължително. Имат указания от нас, дадени им са и утвърдени препарати“.
По отношение на поставените под карантина, завърнали се от рискови райони кърджалийци, техният брой вече е с един по-малко, т.е. – 7 души. Проверяват се редовно. Карантината се спазва, допълни още д-р Кирчев.
„На този етап нямаме проблем с липсата на медицински предпазни средства. Някъде се изчерпват, но за тях ще бъде уведомен Националния кризисен щаб, за да бъдат осигурени“, посочи Никола Чанев.
Повече вижте в репортажа:

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: