ВИДЕО репортаж: Полицаи и огнеборци: Първи влизаме, последни си тръгваме, но няма пари за нас!

ВИДЕО репортаж: Полицаи и огнеборци: Първи влизаме, последни си тръгваме, но няма пари за нас!

„Служителите искат да чуят, че трудът, който полагат, е достоен и заплатен адекватно. Както на всички други дирекции, които получ


„Служителите искат да чуят, че трудът, който полагат, е достоен и заплатен адекватно. Както на всички други дирекции, които получиха увеличението. На този етап още нямаме преговори, което допълнително демотивира служителите и ни поставя в много сложна ситуация“. Това заяви за 24rodopi.com Марин Христозов, председател на Синдикалното сдружение СФСМВР в Кърджали, който участва днес в протеста пред сградата на Областната дирекция на вътрешните работи.

Около стотина души, полицаи и пожарникари, от Кърджали, Хасково и Златоград изразиха недоволството си от факта, че служителите на МВР са класирани на 35-о място, извън списъка с 34 министерства, институции, агенции, фондове и други описани в постановление №240 от 31.08.2020 г., касаещо възнагражденията на държавните служители. Не приемат изключването им от увеличението на индивидуалните основни месечни заплати с до 30%. Твърдят, че възнаграждението им не съответства на професията. 

“Заплащането не съответства на високорисковата ни професия. Не може един сервитьор да получава повече. Не искаме да съпоставяме професии, но рискуваме живота си. Влизаме винаги първи и излизаме последни“ , твърди Марин Христозов.

Категорични са, че протестите ще продължат.

Следват такива в Бургас, Видин и Пловдив. Ако дотогава от Министерството на вътрешните работи не преговарят с тях, на 8 ноември ще излязат на общонационален протест в столицата.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0