ВИДЕО репортаж: Покривът готов, но пари няма! Байрев получава в „Хебър“ колкото бюджета на 8 тима на „Арда“

ВИДЕО репортаж: Покривът готов, но пари няма! Байрев получава в „Хебър“ колкото бюджета на 8 тима на „Арда“

"Покривът е готов. Зала „Арпезос“ вече функционира и ще можем да си тренираме там, а не да изнемогваме, както беше досега в


„Покривът е готов. Зала „Арпезос“ вече функционира и ще можем да си тренираме там, а не да изнемогваме, както беше досега в салончето на СУ“Петко Рачов Славейков“, обяви президентът на волейболна „Арда“ Милко Багдасаров.

Припомняме, че покривът на грохващата спортна зала тече и отново бе ремонтиран, за да успее тимът да домакинства.

На 13-ти ноември „Арда“ посреща у дома „Ботев“-Луковит в мач от втората осмица на Суперлигата. Отборът от Кърджали ще започне с изцяло подмладен състав.

„Мъжкият тим е съставен предимно от юноши старша възраст на нашия клуб. Имаме и бивши наши волейболисти, които ще участват“, съобщи за 24rodopi.com президентът Милко Багдасаров. 

Въпреки трудностите, отборът е съхранен, но през годините не се намериха спонсори, които да подкрепят волейбола в родопския град, допълва Багдасаров.

“За съжаление, ние сме клуба в най-тежко финансово състояние. Причините са много. Една от тях е, че в Кърджали няма хора на бизнеса, които да мислят за спорта, както е в другите градове“, констатира със съжаление той.

“Нашият бивш състезател Спас Байрев, който сега е резерва в „Хебър“ Пазарджик, получава годишна заплата точно толкова, колкото е целият бюджет за 8-те формации на „Арда“ Кърджали“, допълни Багдасаров.

А предвид пандемичните условия, срещата ще се играе при спазване на всички мерки. 

“Няма да има публика. Десет души са максимума, който имаме право да определим като служебни лица, които да присъстват в залата. Задължително ще се мери температурата на всички, ще се спазват всички правила. И въпреки високия ранг на състезанието, няма да има странични съдии, освен основните двама“, посочи Милко Багдасаров.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0