ВИДЕО репортаж: Плащат, плащат, а път няма! Кмет реши: Протест – 1000 монети за 1000 дупки!

ВИДЕО репортаж: Плащат, плащат, а път няма! Кмет реши: Протест – 1000 монети за 1000 дупки!

Кметът на кирковското село Кран Мустафа Хюсеин плати годишната си винетка с килограми жълти стотинки. Това не е просто приумица, а вид


Кметът на кирковското село Кран Мустафа Хюсеин плати годишната си винетка с килограми жълти стотинки. Това не е просто приумица, а вид протест, казва той. Недоволството му е свързано с окаяното състояние на пътната отсечка Пашинци – Кран – „Маказа“, част от третокласния републикански път Крумоврад-„Маказа“, който се ремонтирал периодично, но с изключително бавни темпове.

„От общо 17 км участък да са направени до момента около 3 км. По 100 метра, по 100 метра, от време на време, и това е. Има 10 дупки, едната я кърпят и от там се сетих  – за  1000 дупки – 1000 монети“, каза пред екип на 24rodopi.com кметът на Кран, който в продължение на 10 години пише докладни за състоянието на пътя.

„Четири пъти докладни съм писал до различни министерства, до премиера, до парламента, до АПИ, до абсолютно всички възможни институции, но идват периодично, кърпят частично и си тръгват“, казва още Мустафа Хюсеин.

Доктор Светлин Пършев всеки ден минава по този път, единствен за селата в региона, който обслужва. За целта се е сдобил с високопроходим автомобил.

„Само поради тази причина съм закупил тази кола. Проблемът е, че каквото и да мине по този път, то се чупи непрекъснато. Всеки месец ремонтирам автомобила, цялата предница ми отиде, ето скоро дадох 1 300 лева, за да я оправя, но няма начин“, казва докторът.

Местните отдавна недоволстват, често се е стигало и до протести. 

„Ние не можем да намерим пътя от дупки, трябва да летим. Например, аз имам две коли, и за двете плащам винетки, но за дупки, не за път“, казва Рабие Аликоч.

Поредната закана за израз на недоволство е, че в деня на парламентарните избори, никой от тях… няма да отиде да гласува.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0