ВИДЕО репортаж: Пицария или езеро – страхове и инвестиции във „Възрожденци“

ВИДЕО репортаж: Пицария или езеро – страхове и инвестиции във „Възрожденци“

„При всеки дъжд водата и боклуците идват при нас, асфалтът не се вижда, все едно Арда при пълноводие. Водата идва до блока и в

„При всеки дъжд водата и боклуците идват при нас, асфалтът не се вижда, все едно Арда при пълноводие. Водата идва до блока и всичко това е язовир. Едно половин метър се събира. Трафопостът е отсреща, никой не дава гаранция, че няма да стане инцидент. Боли ни, хората го направиха, сега го развалят. Тук пак ще стане всичко във вода“. Така негодуват живущи в блок 2 в квартал „Възрожденци“ срещу премахването на бордюр, изграден с цел да спира водата от улицата, която при всеки дъжд наводнява паркинга пред блока им.
Причината за отстраняването на въпросния перваз е предстоящ строеж в близост. Той ще представлява двуетажна сграда, със застроена площ 80 кв.м, според собственика Ахмед Ибрям. Той твърди, че е купил парцела до блока от частно лице. Ще прави сграда с обществено предназначение, намерението му е да бъде пицария. Постройката му обаче ще затвори достъпа към блок 2. Поради тази причина има разрешение да премахне металните ограждения, част от бордюра и тротоарната настилка, за да се възстанови преминаването към жилищната сграда. Твърди, че ще направи всичко възможно водата да не се стича отново там.
“Точно затова докарахме багера, ще направим дига така, че водата да не се стича отново. Не трябва да се опасяват за нищо хората“, посочи предприемачът.
Живеещите в блока обаче се притесняват. Затова са внесли жалба с подписка в община Кърджали, надявайки се да получат отговор.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0