ВИДЕО репортаж: Петък vs. Понеделник – радостни бачкатори срещу махмурлии бачкатори

„Работната седмица трябва да започва от вторник, понеделник е много крив ден“. Това сигурно сте го чували много пъти.

„Работната седмица трябва да започва от вторник, понеделник е много крив ден“. 

Това сигурно сте го чували много пъти. И как иначе, като нашенецът е издигнал в култ петъка. Особено като падне здрач и вече предвкусва уикенда. Планирането му пък започва още от понеделник. Изобретението „сряда е малкият петък“ също си е типично нашенско. Тоест, не остана, стягай багажа за бягство от града.

„Някаква лудница е на пътя. Трафик, трафик, странни маневри от водачи“, коментират шофьори в Кърджали понеделнишката тарпана по пътищата. И как да е иначе, като болшинството са все още махмурлии от почивните дни.

Учени дори са разработили „петъчния синдром“. Затова и всеки гледа да скатае и рано-рано в последния работен ден от седмицата да забегне.

„Раят за бай Ганьо алкохолика настава в петък. И после що икономиката била неработеща. Пък на Запад бачкат седем дни в седмицата и веднъж годишно отмарят на Хаваите и Карибите“, изказва мнение форумен петъкофоб.

„Бачкат седем дни, ама някой друг път. Ако си в строителството, може и да го сториш, в другите сектори-няма такъв филм. Плаща се почасово, а извънредният труд е два пъти по-високо платен. Това в България няма как да се случи“, пък контрира втори.

Опитът ни за анкета „Клинчите ли от работа в петък“ удари на камък. Кой да каже истината като шефът ще го види?

Просто за всички е ясно-петък си е петък, понеделникът е кофти…

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0