ВИДЕО репортаж: Пада мазилка, дупки в пода… чакат новата зала!

ВИДЕО репортаж: Пада мазилка, дупки в пода… чакат новата зала!

В залата по бокс в комплекс „Арпезос“ желание да тренират изявяват доста деца от Кърджали. Условията обаче са все по-лоши -


В залата по бокс в комплекс „Арпезос“ желание да тренират изявяват доста деца от Кърджали. Условията обаче са все по-лоши – пада мазилка, а на пода е зейнала огромна дупка. Ситуацията е изключително тежка, казва двукратният европейски шампион по бокс Ергюнал Сабри.

“От ден на ден става все по-зле положението. От тавана започнаха да падат все по-големи мазилки. Крушите са закачени за тавана, но няма гаранция, че няма да паднат, защото вече се е случвало. Благодарение на Господ няма инцидент с децата. Докато тренирам е падала мазилка до мен“, разказва за ситуацията Оги.

Въпреки условията, най-успешният кърджалийски боксьор не спира да радва съгражданите с успехите си. Наскоро се завърна с поредно отличие от Републиканско първенство.

“Бяхме само двама души в моята категория и директно играх финал срещу Севдалин Христов от Шумен. Боят не продължи дълго, защото успях да нокаутирам противника си“, разказва шампиона за поредната държавна титла.

Кое му дава сили?

“Понякога не е до залата. Зависи и от самия човек. Макар и в тези условия, давам всичко от себе си, за да направя стабилна, хубава тренировка, ходя и да тичам. Но истината е, че е доста трудно“, коментира още кърджалиецът.

Среща се и със спортния министър Красен Кралев, на първата копка на новата спортна зала.

“В новото съоръжение, живот и здраве, ни каза, че може да ни определи една зала само за бокс. Ако стане ще е много добре, но аз тук проходих в този спорт, тренирах толкова време, сърцето ми винаги ще е в тук“, категоричен е младият боксьор.

Не по-различно е и състоянието на волейболната зала. Таванът тече, има поставени множество кофи, които да събират водата. Част от дървените плоскости на тавана са паднали, липсва и част от осветлението.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0