ВИДЕО репортаж: От 7-ми септември – преброй се сам или очаквай един от 330 преброители в дома си

18-тото поредно преброяване на населението в страната ще стартира след дни. То бе отложено с няколко месеца, но все пак ще се състои. Списъците с необ

18-тото поредно преброяване на населението в страната ще стартира след дни. То бе отложено с няколко месеца, но все пак ще се състои. Списъците с необходимите за целта 330 преброители и контрольори за община Кърджали вече са изнесени.

„Преброяването на населението и на жилищния фонд започва в 12 часа на 7 септември и приключва в 20 часа на 3 октомври“, съобщи секретарят на община Кърджали Себахтин Риза.

То ще се проведе на два етапа. Първият е 10-дневен период, в който хората ще могат сами да се преброят. 

„Това ще се случи чрез попълване на електроннопреброителна карта, т.е. в интернет за времето от 12 ч. на 7 септември до 12 ч. на 17 септември. Самата система ще даде универсален преброителен код, който хората само ще подадат на преброителя, посетил дома им“, уточнява Риза.

Вторият етап започва в 8.00 часа сутринта на 18 септември и приключва в 20.00 ч. на 3 октомври.

„През този период преброителите ще започнат посещенията по домовете. Предвид пандемичната ситуация, всеки от тях ще бъде оборудван с необходимите предпазни средства. Който не се е преброил онлайн, ще трябва да подаде информация в този момент“, разяснява секретарят на общината.

На 25 и 26 август от 11 ч. в Дома на културата ще се състои и първото обучение на преброители и контрольори за предстоящото преброяване.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0