ВИДЕО репортаж: От началото на епидемията: Близо 100 на съд заради нарушена карантина!

Близо 100 жители на региона отиват на съд заради нарушена задължителна карантина. 97 са досъдебните производства от началото на епидеми


Близо 100 жители на региона отиват на съд заради нарушена задължителна карантина. 97 са досъдебните производства от началото на епидемията до 1 ноември, установи проверка на „24х7 Родопи“. Те са срещу лица на възраст от 17 до близо 80 години. Един на 183 карантинирани в региона е нарушавал предписаните мерки, пише всекидневникът.

18 300 души са преминали през задължителна домашна изолация, наложена им от здравните власти от началото на март до този момент. Голяма част от тях са били изселници от Турция или гастарбайтери в Западна Европа.

Няколко са и издадените присъди. Най-често наказанията са пробация или „лишаване от свобода“, но условно. Най-тежката парична санкция в региона пък бе наложена на мъж. Той ще трябва да плати 10 000 лева глоба.

„Просто исках да се разходя в градината; трябваше да пазарувам; да тегля пари от банкомата; да си купя цигари“, пък са най-честите оправдания, разкриха за медията ни разследващи.

В продължение на месеци област Кърджали бе на трето място в страната по брой на карантинираните лица. В момента обаче по този показател регионът заема шеста позиция. Пред нас са Благоевград, Варна, Бургас, Пловдив и София-град.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0