ВИДЕО репортаж: От автобуса направо на опашката и… 1000 души пред Паспортна!

ВИДЕО репортаж: От автобуса направо на опашката и… 1000 души пред Паспортна!

Първият работен ден след дългия уикенд се оказа кошмарен за служителите на Паспортна служба в Кърджали. Тя бе буквално окупирана от

Първият работен ден след дългия уикенд се оказа кошмарен за служителите на Паспортна служба в Кърджали. Тя бе буквално окупирана от изселници, някои от които идват тук направо от автогарата.
„Директно от автобуса дойдох, да пазя ред. Тази сутрин пристигнахме и направо тук“, твърди една от стотиците чакащи пред Паспортна, в чийто крака се вижда чанта с багаж.
“Около 1000 души чакат на опашката. Няма да могат да обслужат всички, голяма част ще останат за утре и за следващия ден“, изрича възрастен мъж, чакащ реда си някъде в средата на огромната опашка.
“Аз съм 185 номер и мисля, че ще влезна. По 350 човека обслужват на ден. Казаха ни, другите да отидат по другите общини, откъдето са-Момчилград, Крумовград…“, обяснява трети.
Не липсваха и негодувания.
“Всяка година е така, тази година е още по-зле. Вчера не работиха и ето. Трябва да работят до 10 часа вечерта, няма да стане иначе. А дойдоха чак в 8:30 сутринта“, „Всяка пета година има опашка. Като дойдем тук, три четири дни чакаме за паспорти. Страх ни е вече като наближи тоя момент“, „Организацията не ми харесва, това не е организация. Всички са един до друг, няма и разстояние. Май ще има корона“, са само част от мненията на окупиралите сектор „Български документи за самоличност в родопския град.
А автобусите продължават да прииждат.

“Когато пристигнахме на автогарата, имаше още 5-6 автобуса. Идват доста“, коментира друг на опашката, пристигнал в Кърджали тази сутрин.
През тази година в област Кърджали изтичат сроковете на валидност на близо 60 000 паспорта, малко над 40 000 лични карти и около 12 000 шофьорски книжки. В тези цифри попадат и документите на изселниците.
Очаква се през утрешния ден ситуацията пред сектор „Български документи за самоличност“ да остане същата.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0