ВИДЕО репортаж: Отпадни води край блоковете, проблемната тръба – под… дървена барака

Непоносима миризма се носи край блоковете „Орфей Юг“ и „Толстой 5“ във „Веселчане“, сигнализират живеещи в кърджалийския квартал. Причината-изли

Непоносима миризма се носи край блоковете „Орфей Юг“ и „Толстой 5“ във „Веселчане“, сигнализират живеещи в кърджалийския квартал. Причината-изливащи се отпадни води в градините, намиращи се зад жилищните сгради. Същите са се превърнали в септични ями, които обаче преливат и превръщат стълбите край тях в непроходимо препятствие.

„Месец и половина – два откакто текат тия обратни води. Мирише ужасно. Вижте как тече. Аз се опитвам да я разчистя, тя още повече се стича“, обяснява Реджеб Хайрула, живеещ в една от жилищните сгради наоколо. 

Хората многократно са сигнализирали институциите за проблема. 

„От „ВиК“ идваха няколко пъти. Мъчиха се, мъчиха, шахтата отваряха, но този проблем остана, не можа да се оправи“, обяснява още Реджеб.

За да бъде отстранен, трябвало да се разчисти намираща се в близост дървена постройка, под която се намирал и проблемният участък от тръбите. Собственикът й, уверил живущите наоколо, че до дни ще го направи, за да могат служителите на ВиК да спрат изтичането на отпадните води, а с тях и носещите се из въздуха зловония.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0