ВИДЕО репортаж: Отменят се дати, връщат се пари… Вирусът убива един от най-печелившите бизнеси!

ВИДЕО репортаж: Отменят се дати, връщат се пари… Вирусът убива един от най-печелившите бизнеси!

От Столица на толерантността в последните години, Кърджали се утвърди и като Столица на сватбите с огромния брой бракове на главва о

От Столица на толерантността в последните години, Кърджали се утвърди и като Столица на сватбите с огромния брой бракове на главва от населението. Купонът след подписите обаче е отложен, а бизнесът със сватби и семейни тържества е ударен сериозно от кризата с коронавируса, която от здравна, все повече клони към икономическа.
„Всички събития до края на месец юни при нас са отменени. Това са сватби, годежи… В момента е сезонът на кръщенетата, а знаете, че месец май е месецът и на баловете. При нас, до момента, са отменени 5 сватби, 3 годежа и всички балове, а това е много, много работа“, разказа пред екип на 24rodopi.com Дора Георгиева, сватбен агент в една от водещите агенции за организиране на събития в региона – „Van Dora“.
От началото на сезона фирмата няма никакви приходи, последиците от коронавируса вече са налице.
„Случва се е да върнем пари на хора, да отменим дати за догодина, други за по-късни месеци. В нашата агенция работят пет души – организатор, декоратор, двама видеооператори, фотограф. Към днешна дата съм само аз, докато нещата не потръгнат разбира се“, споделя кърджалийката.
Предвид тежката ситуация, агенцията дори е въвела опцията за изплащане на вноски.
„Опитахме се да облекчим нашите клиенти, защото разбираме, че част от тях са останали без работа“, обяснява Дора Георгиева.
Надеждата е след края на юни нещата да се променят, ако ли не…
„Ако всичко това не приключи до края на месец юни, съмнявам се, че много колеги, а и ние също така, ще успеем да останем в бранша. Разговарях с много мои колеги в страната, повечето са в офиси и ателиета под наем. Не всеки наемодател влиза в положение, а и сметките за ток, осигуровки и други, вървят. А ние нямаме и лев постъпление, дори сме на минус. Занимаваме се и с продажбата на сувенири и декорация, но и това не върви по обясними причини“, допълва кърджалийката.
Над 1000 са сключените бракове през миналата година, само в община Кърджали. Кулминацията на почти всички е била с организиране на тържество.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0