ВИДЕО репортаж: Отличници във ваксинирането и справянето с пандемията!

ВИДЕО репортаж: Отличници във ваксинирането и справянето с пандемията!

Област Кърджали е отличник по ваксиниране в последните дни, стана ясно след срещата на зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков


Област Кърджали е отличник по ваксиниране в последните дни, стана ясно след срещата на зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков с началника на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.

“В областта има много добра организация за покриване нуждите от ваксиниране. Много съм доволен също така, че в лицето на областния управител има голяма подкрепа. Искам да кажа с гордост, че в неделя област Кърджали е на първо място в страната спрямо брой жители“, заяви още Бойко Пенков.

“Малко позакъсняхме с ваксинирането, но в неделя имахме 251 имунизирани, което ни нареди на 10-о място. Ако погледнем обаче спрямо брой население, област Кърджали се нарежда  на първите места, което е доста успешно“, коментира шефът на Здравната инспекция д-р Виктор Кирчев.

В понеделник ваксинираните са били 184, а във вторник до обяд-66 лица.

“Астра Зенека“ върви доста успешно. Ваксинираните дотук са 798. До края на седмицата ще бъдат обхванати още  951 лица. Също така ваксините на „Пфайзер“ са осигурени с първа и втора доза за участниците в секционните избирателни комисии. Имаме уверението, че ако не стигнат, ще бъдат осигурени още“, допълни началникът на Здравната инспекция.

„Мисля, че област Кърджали доста добре успява да се справи с пандемията. Искам да призова всички мои съграждани да се ваксинират. Единственият начин да се справим с епидемията е ваксинацията! Ваксинация, ваксинация, ваксинация!“, повтори категорично областният управител на Кърджали.

На срещата в Кърджали е обсъдена и възможността да бъдат осигурени мобилни услуги и екипи, заради наличието на голям брой отдалечени населени места в областта.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0