ВИДЕО репортаж: Отличия за лекарите: „Златните ръце“ са на д-р Мария Димитрова и д-р Киро Камарев

ВИДЕО репортаж: Отличия за лекарите: „Златните ръце“ са на д-р Мария Димитрова и д-р Киро Камарев

„Връхлетялата ни пандемия вече една година ни изпълва с тревога и болка пред тежките и непредвидими предизвикателства. Загубихме

„Връхлетялата ни пандемия вече една година ни изпълва с тревога и болка пред тежките и непредвидими предизвикателства. Загубихме много наши пациенти, загубихме и наши колеги. В лабиринта на страданието всички доказахме, че сме достойни за нашата професия и за уважението на хората, които ни се доверяват“, обяви директорът на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали проф. д-р Тодор Черкезов.

Той награди множество отличили се медици и техните колективи по повод Световния ден на здравето.

Сред отличените лекари бе д-р Диана Вълчева, завеждащ Пневмофтизиатрично отделение в кърджалийската болница.

„Искам да благодаря на моя невероятен екип, на моите невероятни лекари и сестри, които са зад мен. Благодарение на тях съм това, което съм в момента. Искам да благодаря на д-р Диана Димитрова за това, че много ни помага и споделя своя опит“, благодари от своя страна д-р Вълчева.

Неслучайно благодарствена грамота получи и д-р Диана Димитрова, начело на най-тежкото отделение ОАИЛ.

„Тази пандемия даде възможност на нас, лекарите, да развием човешкото в себе си. Станахме по-съпричастни, по-комуникативни. Искам да благодаря на младите колеги, които с цялата си душа и сърце влезнаха в тази пандемия“, сподели д-р Димитрова.

Грамоти получиха още медиците д-р Магдалена Маринова, д-р Росица Бурдева, д-р Стоян Петков, д-р Александър Черешев. Отличени бяха и лекари специализанти, професионалисти по здравни грижи, сред тях медицински сестри, лаборанти, рехабилитатори. Грамоти получиха и колективи на отделения, полагащи неимоверни усилия в борбата с пандемията. 

За трети пореден път директорът на болницата в Кърджали връчи и ежегодния приз за принос в хуманитарната професия „Златни ръце“. Тази година той бе за двама доказали се професионалисти в своето направление-кардиологът д-р Киро Камарев, и д-р Мария Димитрова, нефролог и специалист вътрешни болести. Както повелява традицията, и двамата оставиха отпечатък от двете си ръце върху гипсови плочи. Същите ще бъдат изложени на видно място в лечебното заведение. 

Почетният плакет на болницата пък получи педиатърът д-р Виолета Параскова, за дългогодишната си дейност в услуга на най-малките пациенти.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: