ВИДЕО репортаж: Основите на моста – 156 метра до мечтата на „олимпийското“ село…

ВИДЕО репортаж: Основите на моста – 156 метра до мечтата на „олимпийското“ село…

Мостът, който ще отвори „олимпийското“ село Птичар към света и ще сбъдне мечтата на няколко поколения, ще бъде завършен

Мостът, който ще отвори „олимпийското“ село Птичар към света и ще сбъдне мечтата на няколко поколения, ще бъде завършен през септември. Това уверение дават от фирмата изпълнител на проекта за така важното съоръжение за жителите на родното село на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу.
Строителството на моста над река Върбица върви по план. В края на април бе направена първа копка за изграждане на съоръжението, а в момента се полагат основите на единия бряг на реката, установи екип на 24rodopi.com.
Припомняме, че с изграждането му ще осъществи пряка връзка между момчилградското село и международния път Кърджали – ГКПП „Маказа“.
На този етап се изпълнява долното строене на моста. Вече е изграден фундаментът от страна на село Птичар. Монтирани са също армировъчните скелети на колоните и предстои бетонирането им.
По проект цялата отсечка, свързваща Птичар с международния път, трябва да бъде с дължина 350 метра. 156 м от нея са мостовото съоръжение. То ще бъде изградено от стоманобетон и ще има 6 отвора по 26 метра всеки. Широчината на пътното платно на моста ще бъде 6 метра, а от двете му страни ще има тротоари по 0,75 метра.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0