ВИДЕО репортаж: „Окупаторите“ на брега на язовир „Студен кладенец“

От време на време кълве, пържим по някоя рибка и почиваме. Комбинация между почивка и риболов, в случая повече на почивка, отколкото на риболов. Това

От време на време кълве, пържим по някоя рибка и почиваме. Комбинация между почивка и риболов, в случая повече на почивка, отколкото на риболов. Това споделя рибар от Хасково, избрал заливите на язовир „Студен кладенец“ край Широко поле за отмора.

Всъщност, той е един от множеството ентусиасти, окупирали бреговете на язовира в този район – всички от различни краища на страната. А бреговете са осеяни с въдици, лодки, палатки, каравани и  дори кемпери. Доказателство, че в разгара на лятото, някои предпочитат  язовирите, вместо морето.

“Тук е приятно, много хубаво място. Можем да паркираме колата до нас, природата е страхотна, хубаво си е на „Студен кладенец“. Също така е равно, става за бивак, водата е чиста и хубава“, обясняват рибарите причината, поради която са избрали това място.

“Тук сме от шест дни, смятаме да останем поне още четири. Идваме тук години наред. Ще си отидем, но след месец пак смятаме да дойдем “, уверяват ентусиастите, сред които има хора от Стара Загора, София, Разград и Хасково. Мъжете от съседния ни град обясняват и причината да идват  тук на риболов, вместо на „Тракиец“: “Там рибата я няма, умира, не кълве, не знаем защо, затова пък тук дори слабичко пак се хваща по нещо“.

Явен знак, че тези заливи ще очакват още много любители на риболова, които са изключително впечатлени и от изящната природа, край водите на „Студен кладенец“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0