ВИДЕО репортаж: Нови цени на пособията! С 30% по-скъпо излиза един ученик!

Наближава новата учебна година, а с нея и подготовката, свързана със закупуването на всичко необходимо за един ученик. Оказва се, че този септември ро

Наближава новата учебна година, а с нея и подготовката, свързана със закупуването на всичко необходимо за един ученик. Оказва се, че този септември родителите ще трябва да се бръкнат по-дълбоко, за да осигурят нужните пособия на децата си. В една от най-оборотните книжарници в Кърджали все още задържат цените, тъй като имат стока от предишно зареждане, но от складовете вече са ги предупредили: „Каквото сте заредили до 20 август, заредили, след тази дата, всичко е с 30% нагоре“. Тоест, ако една тетрадка 40 листа, голям формат, с офсетова хартия, е струвала 1.20 лв., след увеличението ще се продава за 1.60 лв. Или ако средно един родител е отделял между 40 и 60 лв. за учебни пособия за един ученик, то тази сума ще набъбне с 12 до 18 лева в зависимост от вида и качеството на артикулите. В тази сметка не са предвидени раница и несесер, които, според търговци, за момента запазват цени. В сумата не са сложени и подвързиите, за които също се отделя немалка сума. Родителите на децата от 8 клас нагоре пък ще трябва да се бръкнат още по-надълбоко, тъй като купуват и учебниците, чиито цени все още не са ясни. 

И така, новата учебна година се очертава освен напрегната предвид епидемичната обстановка и поетапното излизане в дистанционен режим на обучение, но и доста скъпа на фона на цялостното повишение на цени и услуги.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0