ВИДЕО репортаж: Новите плочки и осветление на „Гюмюрджинска“

Голяма част от главната улица „Гюмюрджинска“ в Момчилград вече е с нова тротоарна настилка. Обновените плочки са цветни и и


Голяма част от главната улица „Гюмюрджинска“ в Момчилград вече е с нова тротоарна настилка. Обновените плочки са цветни и изключително интересни. Над тях се извисяват нови, модерни електрически стълбове с две осветителни тела – към пътното платно и към тротоара. 

Ремонтните дейности са част от проекта за благоустрояването на „Квартал 11“, към които бяха заложени и допълнителни средства от бюджета на общината в размер на 98 000 лв. предвидени за обновяване на уличната мрежа, подмяна на уличното осветление, монтиране на предпазни парапети, нови кошчета за смет.

Успоредно с това се асфалтират и други улици в града. Скорошно обновени са ул. „Детелина“, част от улиците „Лайка“ и ул.„ Хаджи Димитър“ . Общата им дължина е около 500 метра. Средствата са заложени в капиталовия списък на общината за 2021 година. Изпълнението им се налага заради разрастване границите на общинския център и новопостроените къщи в района. 

„Община Момчилград винаги си е поставяла за цел да достигне и до най-отдалечената улица, махала и къща, независимо от тяхното местоположение“, посочват от Общинска администрация.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0