ВИДЕО репортаж: Недомислици: Ремонт от АПИ на моста в Джебел, но не и разширение за пешеходци!

ВИДЕО репортаж: Недомислици: Ремонт от АПИ на моста в Джебел, но не и разширение за пешеходци!

Тежко компрометираният мост в Джебел ще бъде ремонтиран, само че в проекта, обхващащ 15-километровия участък от третокласния път на Реп


Тежко компрометираният мост в Джебел ще бъде ремонтиран, само че в проекта, обхващащ 15-километровия участък от третокласния път на Републиканската пътна мрежа, са заложени нова асфалтобетонова настилка и отводняване на съоръжението, но не и разширението му в пешеходната зона. Нещо изключително важно за хората в родопския град, тъй като в момента тротоарната настилка е едва около 50 сантиметра, а това не само затруднява сериозно пешеходци и шофьори, но създава и предпоставка за инциденти. 

„През зимата направо по средата на моста вървим. Когато идват коли се отдръпваме доколкото можем встрани“, казва Теркиз Мехмед, живеещ в близост до съоръжението.

„Както виждате тротоарът не е достатъчен и за един човек. Когато има сняг пък е още по-трудно и опасно за всички нас. Просто не можем да се разминем, а от тук минават и доста  ученици“, твърди Алпай Викторов от Джебел.


„Трябва да се разшири платното, за да можем спокойно да преминаваме. Така е много трудно за всички“, допълва Айлян Али.

Всичко това, както и фактът, че от построяването му през 1959 г. до момента не е  извършван ремонт по него, е описвано неведнъж в сигнали и писма от кмета на общината Неджми Али. Те са адресирани до държавните органи с молба да се направи техническо обследване, да бъдат подменени парапетите и най-вече разширена тротоарната настилка. Нещо изключително необходимо, тъй като съоръжението е доста натоварено. То е единствената връзка с 29 населени места и близкия квартал „Прогрес“. Мостът е и алтернативен път за ГКПП „Маказа“.

На снимките: Мостът сега и проектът на Община Джебел

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0