ВИДЕО репортаж: Наркоплантацията разкрита след… спор за ограда?! Ексер не знаел какво отглежда, семената били от „испански“ племенник

Наркоплантацията в Житница била разкрита след междусъседски скандал за ограда. Това разказаха пред екип на 24rodopi.com жители на черно

Наркоплантацията в Житница била разкрита след междусъседски скандал за ограда. Това разказаха пред екип на 24rodopi.com жители на чернооченското село.

Припомняме, че от двора на 57-годишен мъж полицаите иззеха 254 растения канабис с различна височина и с общо тегло 5,7 кг. Наркотикът е на съхранение в РУ-Кърджали, а притежателят му задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс за незаконно отглеждане на растения от рода на конопа. 

Дрогата е открита в двора на Ексер С. Мъжът е безработен, живеел сам от години. От време на време заминавал за чужбина за по два месеца, разказаха пред екипа ни хората в Житница. По думите им, техният съселянин обичал и да обикаля и за благородни метали из района, за което разполагал с металотърсач.

Ексер не се разбирал с братовчед си, с когото граничел имота му. Неговият роднина искал да прави бетонна стена между парцелите, но 57-годишният го изпреварил, започвайки да гради камъни. Според местните, след като избухнал спор между двамата, на място пристигнали полицаи, които открили наркоплантацията.

„Преди време негов племенник му докара семена от Испания и ги зася, чичото не знаеше какво е това. После дойде един ден и ги унищожи. Явно отново са покълнали от нападали семена“, пък разказа роднина на задържания мъж.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0