ВИДЕО репортаж: Най-важните свидетели за Лютви Местан са… двама лекари!

Състав на Окръжния съд в Кърджали отложи за 22 ноември третото поред заседание за смъртта на 6-месечното бебе, което загина при катастрофа край Загорс

Състав на Окръжния съд в Кърджали отложи за 22 ноември третото поред заседание за смъртта на 6-месечното бебе, което загина при катастрофа край Загорско. Причината-защитата на политика Лютви Местан поиска преди изслушването на вещите лица и направените от тях петорна автотехническа и съдебномедицинска експертизи, пред съда да застанат като свидетели двама лекари, които на това заседание не успяха да се явят. Посочените експертизи трябва да дадат отговор на въпроса как точно са настъпили травмите при починалото бебе.

На делото присъстваха и двамата обвиняеми – Лютви Местан и бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед, обвинени за съпричиняване на смърт по непредпазливост.

По време на заседанието бе изслушан един свидетел от призовани общо четирима и едно вещо лице, дало техническа експертиза  за изследване автентичността на видеозаписи, предоставени  от други юридически лица по делото.

В крайна сметка Окръжният съд в Кърджали уважи искането на защитата на Лютви Местан и отложи делото за края на ноември.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0