ВИДЕО репортаж: Мъж излезе с три питбула на улицата, едно от кучетата нахапа майка с бебе на ръце!

ВИДЕО репортаж: Мъж излезе с три питбула на улицата, едно от кучетата нахапа майка с бебе на ръце!

Озверял питбул нападна и нахапа майка, докато тя държи бебето си в ръце. Инцидентът стана  в кирковското село Бенковски. „

Озверял питбул нападна и нахапа майка, докато тя държи бебето си в ръце. Инцидентът стана  в кирковското село Бенковски.
„Страшно беше! Кучето бе насъскано срещу мен от комшията ми“, разказа пред екип на 24rodopi.com потърпевшата Венета Тасим. 37-годишната жена успяла да се измъкне, стискайки в пазвата си 5-месечното си бебе.
Случката се разиграва на улица в селото. В двора на съседната къща съседите на пострадалата гледат три питбула, един от които в момента има малки. Двете фамилии не били в добри отношения.
Собственикът е задържан в РУ-Кирково, съобщиха от полицията.
38-годишен мъж излязъл с три питбула на улицата и едно от кучетата се нахвърлило върху 37-годишна местна жителка, която преминавала с детето си. Собственикът се намесил и прекратил нападението. Детето не е пострадало. Раната на жената била обработена във Филиала на спешната помощ в Бенковски. Мъжът, под чийто надзор са били кучетата, е задържан в РУ-Кирково за срок до 24 часа. Материалите са докладвани в Районната прокуратура в Момчилград. Образувано е досъдебно производство по чл.325в, ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха официално от Областната дирекция на МВР в Кърджали.
Задържаният е Юсеин Лютви. Мъжът се занимавал с търговия. Според местни, кучетата се отглеждат за продан.
„Животните бяха в двора. Когато Юсеин отвори вратата, едното се шмугна и нападна жената“, посочи пред екипа ни снахата на задържания собственик на животните.
От кметството ще направят проверка дали кучетата са регистрирани, заяви кметът на Бенковски Боряна Хъзова.
В същото време съседи на Юсеин подготвят подписка с искане животните да бъдат махнати.
През април миналата година куче нахапа 12-годишно момче в Бенковски. Тогава собственикът изплати обезщетение в размер на 500 лева на момчето.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0