ВИДЕО репортаж: Мощи на свети Йоан Предтеча за втори път в Кърджали!

В навечерието на храмовия празник на средновековния манастир „Св. Йоан Предтеча“  в Кърджали се очаква да пристигнат икона и мощи на светеца.

В навечерието на храмовия празник на средновековния манастир „Св. Йоан Предтеча“  в Кърджали се очаква да пристигнат икона и мощи на светеца. Това ще се случи днес вечерта по молба на отец Николай Величков. 

На 24-ти сутринта – денят на раждането на Св.Йоан Предтеча, след празничната  литургия, около храма ще има кратко литийно шествие. 

За втори път мощи на светеца ще бъдат в Кърджали. „Първият път бе, за да се благослови духовното израстване и изграждането на манастирския комплекс, а сега, за да благословят духовното изграждане на човека и разбира се манастира“, казва отец Николай.

Идването на светините е свързано и с края на учебната година по вероучение в Неделното училище към манастира. В тази връзка децата са подготвили пиеса, ознаменуваща както края на учебната година, така и храмовия празник. Тя ще се играе на 26 юни в 9 часа сутринта в двора на манастира.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0