ВИДЕО репортаж: Мощите на светеца край Арда! Свети Йоан обедини България и Украйна в Кърджали

Храмът „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали не успя да побере десетките вярващи, дошли да се поклонят пред мощите и иконата на светеца, в деня, в който прав

Храмът „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали не успя да побере десетките вярващи, дошли да се поклонят пред мощите и иконата на светеца, в деня, в който православната църква отбелязва рождението му. Рано сутринта в четвъртък бе извършена празнична света литургия от отец Николай Величков в съслужение със свещеници от региона и отец Александър от Украйна, откъдето идват и мощите на Св. Йоан Предтеча.

“Благодаря на Господ, че обедини съмишленици едноверци за твоя прослава. Свети Йоан Предтеча обедини две държави – Украйна и България“, каза след службата в храма отец Александър, който донесе мощите и иконата на светеца в Кърджали по молба на отец Николай.

“Кръстителят Христов да благослови и да възсияе това място. Той го възроди за духовен живот и събра децата на Кърджали тук и самият той дойде и ни благослови!“, изрече и домакинът отец Николай след тържествената литургия в храма.

Благодатното посрещане на мощи на светеца се случва за втори път в храма „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали. Целта е да благословят духовното изграждане на хората тук и самия манастир. Идването на светините е свързано и с края на учебната година по вероучение в Неделното училище. По този повод децата са подготвили пиеса, която  ще се играе на 26 юни, събота, в 21.00 часа в двора на манастира.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0