ВИДЕО репортаж: Момчилград прати на финална права мащабния ремонт на „Квартал 11“

ВИДЕО репортаж: Момчилград прати на финална права мащабния ремонт на „Квартал 11“

Мащабните дейности по подмяната на тротоарната настилка, обновяването на междублоковите пространства и ремонтът на всички улици в най-г


Мащабните дейности по подмяната на тротоарната настилка, обновяването на междублоковите пространства и ремонтът на всички улици в най-гъсто населения „Квартал 11“ на Момчилград са почти към края. Голяма част от тротоарните плочи и бордюри вече са положени, оформени са и паркоместата пред жилищните сгради.

„Отделно и по ул.“Сан Стефано“ ще бъдат положени нови тротоарни плочки, а по ул. „Гюмюрджинска“, освен тротоарите, ще бъде подменена и асфалтовата настилка. Като цяло една голяма част в почти целия „Квартал 11“ е на приключване с още някои ремонтни дейности по някои улици“, обясни зам.-кметът на община Момчилград инж. Алие Ибрахим.

Извън проекта, Община Момчилград е заложила в бюджета си за 2021-ва година допълнителни средства за благоустрояването на квартала в размер на 98 000 лв.

„С тези средства ще се благоустрои останалата част от уличната мрежа, като подмяна на уличното осветление, монтиране на предпазни парапети, закупени кошчета за смет“, допълни зам.-кметът.

На метри от спортната площадка в квартала ще бъде обособен и стрийт фитнес, чиито уреди ще бъдат монтирани съвсем скоро. След приключване на рехабилитацията, предстои и облагородяване на зелените площи в междублоковите пространства.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0