ВИДЕО репортаж: Мненията преди Локдаун №3: Затваряйте! Не го правете! Няма смисъл…

ВИДЕО репортаж: Мненията преди Локдаун №3: Затваряйте! Не го правете! Няма смисъл…

Година след като пандемията от COVID-19 се разпростря в света, а в България бе обявено извънредно положение, страната ни е изправена пр


Година след като пандемията от COVID-19 се разпростря в света, а в България бе обявено извънредно положение, страната ни е изправена пред нов локдаун. През цялото това време се прилагаха и отпускаха мерки, отваряха и затваряха заведения, фитнеси, търговски обекти, училища… 

Хората заживяха освен в страх от вируса, но и от това как ще се изхранват. 

„На първо място е здравето, но от друга страна се питаме, ние как ще се препитаваме? Как ще си платим сметките – ток, вода, телефон. Откакто съобщиха, че могат да ни затворят отново, всеки се оплаква, страхува се. Толкова пари са вложени“, опасенията на търговец, през ноември 2020-та.

„Тук съм от 30 години, такъв спад не е имало досега“, констатацията на друг търговец, около коледните и новогодишни празници. 

Март 2021-ва година, броят на заразените отново тръгна нагоре. Здравният министър д-р Костадин Ангелов пък заяви в Кърджали: „Няма го този страх от ноември и октомври. По-подготвени сме, по-оборудвани и сме готови за това, което се случва. Не се усеща този натиск върху системата от ноември месец“.

По-късно главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обяви, че ще има ново затваряне. А хората в родопския град приемат случващото се със смесени чувства.

„Трябва да са по-стегнати мерките, да се затвори всичко – да“, е мнението на кърджалиец.

„Не, не искам да затварят. Бойко Борисов каза, че всичко ще е отворено и да се спазват ред и дисциплина“, казва друг. Трети пък не вярва, че локдаунът ще бъде ефективен.

„По принцип съм против подобни мерки. Не трябва да затварят, защото според мен и при двата варианта резултатът ще е един и същ“, е друго мнение.

Какви ще бъдат мерките, ще стане ясно скоро. Единственото, което се знае към момента е, че нoвият лoкдaун нямa дa бъдe cъпрoвoдeн c тoтaлнa блoкaдa нa грaдoвeтe, кaктo прeди гoдинa.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0