ВИДЕО репортаж: Местан обвини бащата, АПИ, шефа на Пътното…

„Агенция „Пътна инфраструктура“ е един от основните виновници за тази катастрофа, освен Юсеин Ахмед, който е другият


„Агенция „Пътна инфраструктура“ е един от основните виновници за тази катастрофа, освен Юсеин Ахмед, който е другият виновник“.

Това обяви след второто заседание по делото за смъртта на 6-месечното дете край Загорско единият от обвиняемите в процеса Лютви Местан. Политикът отново посочи, че шефът на Областното пътно управление в Кърджали Иван Гавазов е лъжесвидетелствал. Причина за обвинението пък е твърдението на Гавазов, че в района е имало необходимата маркировка, макар и в недобро състояние, както и че растителността не е била изсичана след инцидента с цел да се увеличи видимостта в участъка.

„Упоритото лъжесвидетелстване на Гавазов, че тази „стоп-линия“ е била налична е една огромна, дебела лъжа. А когато такава лъжа се произнася в съд, това означава, че Иван Гавазов е лъжесвидетел! Не знам дали Гавазов действа в задкулисно взаимодействие с прокуратурата, но аз имам тежки съмнения за това“, заяви при излизане от съдебната зала обвиняемият Лютви Местан. Той обвини и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), тъй като според него пътят не е бил обезопасен по време на катастрофата.

В крайна сметка, от 25 призовани свидетели, в съда се явиха и бяха разпитани общо 21. 

„На следващото съдебно заседание очакваме свидетелите, които не сме разпитали през тези два дни. След това ще изслушаме вещите лица и техните заключения по съдебнотехническата и втората комплексна – медицинска и автотехническа експертиза. Там вече имаме 7 вещи лица, които са в областта на техниката за самото произшествие, както и съдебните лекари“, съобщи прокурорът по делото Росица Георгиева. 

Следващото дело е насрочено за 5 юли.

Припомняме, че тежкият инцидент стана на главния път между Кърджали и „Маказа“ на 14 април 2019 година. Автомобилите на политика и семейство Ахмед се сблъскаха при опит на Лютви Местан да се включи в движението от разклона за Загорско.

Обвинени за съпричиняване на смърт по непредпазливост са Местан и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0