Обучението на хората от Молдова в ресторант „Меаца“ приключи, те вече работят активно в обновената лятна градина и по думите им, са се адапти
„Аз съм тук вече 20 дни, много добре се чувствам, свикнах. Хареса ми храната, обстановката и в хотела е супер, казвам го, понеже нощуваме в него. Тук, хората са по-добри, колективът е много добър и заплащането е по-високо от Молдова“, казва пред екип на 24rodopi.com Мая, която има намерение да работи в Кърджали през лятото, след което ще се върне в Молдова, за да учи.
Валиджон, който е готвач, с дългогодишен опит у нас по черноморските курорти, както и в редица други страни, вече предлага успешно специалитети и предястия на скара. Успоредно с тях хит тази година е и пицата на пещ…
„Най-котирани са пиците, салатите и предястията, като например патешките сърца. В менюто имаме и салата от авокадо, продължаваме да приемаме и поръчки за кетъринг“, посочва Георги Гарабедян, консултант-обучител в ресторанта.
Предвид обновлението и обширното пространство в градината, заедно с летния бар, мястото е избирано често за тържества.
“Градината разполага с около 300 места, в зависимост от куверта, който предлага за съответното мероприятие. Има и нови инициативи при организирането на тържествата – сватби, кръщенета, коктейли, детски партита и др.“, казва Гарабедян.
Оказва се, че мястото привлича и множество гости на града.
“Имайки предвид, че е сезонът на мачовете, градината разполага с възможност те да бъдат гледани. Освен това хотелът е предпочитана дестинация за хора в командировка“, допълват от комплекса.
Новата визия, атрактивно меню и сплотен колектив, са сред основните причини лятната градина на ресторанта да бъде една от топ локациите в родопския град.
24rodopi.com
COMMENTS