ВИДЕО репортаж: „Маказа“ даде старт на лятото с 2 км „керван“ към Бяло море!

Лятото започна официално в региона с… отварянето на ГКПП „Маказа“. Бариерите бяха вдигнати за туристи в 12 часа на

Лятото започна официално в региона с… отварянето на ГКПП „Маказа“. Бариерите бяха вдигнати за туристи в 12 часа на 15 юни, задължителната карантина в Гърция отпадна, а пред пункта край Кирково се изви колона от автомобили. „Керванът“ към Беломорието достигна дължина от около 2 километра. Нямаше напрежение сред чакащите, много хора дори излязоха от колите, за да обядват на пътя.
Много бяха туристите от Румъния, но също така и родни, потеглили към плажовете. Не липсваха и сезонни работници, тръгнали към южната ни съседка.

На границата с Гърция са въведени мерки за недопускане на разпространението на коронавируса. По преценка на гръцките власти сънародниците ни ще попълват анкетни карти, в които отбелязват и крайната дестинация на пътуването си. На случаен принцип ще се взимат и проби за COVID-19. Ако резултатите са положителни , на хората ще бъде налагана 14-дневна карантина. Затова от нашето външно министерство съветват в такава ситуация българите да се връщат от границата в страната ни.
В същото време ГКПП „Златоград“ остана затворен.
Причината е, че продължават карантинните мерки на част от населените места в община Мики, която граничи със Златоград. Отправено е искане за отваряне на пункта от страна на ГД „Гранична полиция“ и се очаква отговор от гръцка страна.
24rodopi.com
На снимките:
С тези румънци сме на позиция 1100 метра до пункта – голямата снимка;
Ако си на бариерата на ГКПП „Маказа“, значи си тръгнал по тъмно и си стигнал в подстъпите към пункта рано на 15 юни;
Влизаш в България и пред теб се е ширнало едно свободно пътно платно…

COMMENTS

WORDPRESS: 0