ВИДЕО репортаж: Локдаун №3: Затваряне на полупразните фитнес зали…

Собственици на фитнес зали, едни от обектите, които отново затварят врати, се притесняват, че това ще им се отрази сериозно. Вече усеща

Собственици на фитнес зали, едни от обектите, които отново затварят врати, се притесняват, че това ще им се отрази сериозно. Вече усещат и отлива на клиенти, при положение, че се спазват всички противоепидемични мерки. Имайки предвид, че до  момента работеха на 50% от капацитета си, но при 100-процентови разходи. В един от големите фитнеси в Кърджали, дни преди локдауна, залата е почти празна. Сред малкото спортуващи е Антония, според която: „За 10 дни няма да се случи нищо фатално. Ще търсим алтернативи по стадиони и паркове“, твърди младата жена. 

Други обаче, като дългогодишно спортуващият Станимир Димитров, не приемат наложените мерки.

„Ами не съм съгласен. Две седмици има до изборите. Едва ли ще помогнат нещо за спиране на тази епидемия“, твърди мъжът и допълва, че лично на него паузата ще му се отрази неблагоприятно.

“Нарушава се ритъм, особено за хора на моите години – над 50. Всичко е свързано с мускулна треска, напълняване, сърдечни проблеми и т.н., когато се спрат тренировките“, смята Станимир.

Единодушни са в едно обаче, че фитнес залите не са място, на което може да се заразиш. 

„Защото може да се спазва и дистанция, и нужното ниво на хигиена, затова мисля, че не бе необходимо да се затварят фитнесите, но такива са правилата и ще ги спазим“, допълва Антония.

Що се отнася до компенсациите, собственикът на тази зала е получил такава, в размер на 20% от оборота, за времето, в което фитнесът не е работил. Смята обаче, че това е крайно недостатъчно. Подкрепя колегите си от страната, които преди дни протестираха заради поредното им затваряне.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0