ВИДЕО репортаж: „Ледена епоха“ в бизнеса с жилища, но жега по строежите!

Нови кооперации продължават да никнат като гъби в Кърджали. В квартал „Възрожденци“, тишината, която от около месец е вз

Нови кооперации продължават да никнат като гъби в Кърджали. В квартал „Възрожденци“, тишината, която от около месец е взела превес, е нарушена единствено от работата на строителите. В момента, в който светът е превзет от пандемията коронавирус, най-многолюдният квартал в родопския град продължава да се разраства, откъм жилищни сгради. А най-много са строежите на парцелите край Водното огледало. Довършени сгради, в строеж и такива, на които в момента се полагат основите. Малкото зелени площи вече са оградени за бъдещи здания.
Жилища да искаш… Въпросът е кой ще живее в тях?! По последни данни, областният град с най-много „призрачни блокове“ е на едно от последните места в страната по декларирани доходи от наем на жилище. Това са сторили едва 990 души. „В същото време стотици апартаменти стоят празни. И преди извънредното положение съществуваше застой при сделките за наем и продажба на апартаменти. В момента той е на нула“, твърдят брокери. И допълват, че са сред потърпевшите от ситуацията с коронавируса. Няма сделки, няма запитвания, няма нищо. Само разходи за наеми и осигуровки. „Идваме в офисите с надеждата някой да се обади, но телефонът не е звънял от седмици“, посочват от бизнеса с недвижими имоти.
Жилища обаче продължават да се строят…
Щом инвеститори и строители във „Възрожденци“ са оптимисти, то какво да кажем за тези в централната част на Кърджали – ще имат продажби и в лятото след коронавируса!

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0