ВИДЕО репортаж: Кърджали под блокада: Спира се всеки водач, на Пазара цените растат!

ВИДЕО репортаж: Кърджали под блокада: Спира се всеки водач, на Пазара цените растат!

Всеки е спиран, всеки е проверяван. Кърджали в ден №1 на блокадата. Всички входно-изходни точки на областния град са затворе

Всеки е спиран, всеки е проверяван. Кърджали в ден №1 на блокадата. Всички входно-изходни точки на областния град са затворени за свободно преминаване. Служители на реда пропускат водачи единствено, които пътуват по работа, но с необходимия издаден документ; болни хора или прибиращи се у дома.
В сутрешните съботни часове нямаше колони от автомобили на контролните пунктове.
„Прибираме се от Белгия. В момента няма работа за нас. Разбира се, че ще спазваме карантината“, посочиха пред камерата на 24rodopi.com двама мъже, чийто автомобил бе отделен встрани на КПП „Чилик“.
Безлюдни паркове, детски площадки и улици-така изглежда вътрешността на областния град след поредните строги мерки срещу разпространението на коронавирус.
Ситуацията на Пазара на производителите-един вход и изход, работят единствено сергиите за плод и зеленчук. Служители на полицията съблюдаваха да не се получава струпване на много хора. По наблюдения на търговците, в последно време хората купуват предимно картофи, моркови и лук. А цените на тези стоки са се вдигнали с около 20-30 стотинки на борсата.
Припомняме, че на тържището се допускат пазаруващи до 30 души. Със заповед на кмета пък сергии по улицата и паркинга няма.


24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: