ВИДЕО репортаж: Кърджали – Мост: Бордюри вече има, работници няма, асфалт също

ВИДЕО репортаж: Кърджали – Мост: Бордюри вече има, работници няма, асфалт също

Седми месец тече ремонтът на отсечката Кърджали-Мост-Манастир, а по пътя все така не се виждат работници, нито пък каквато и да било де


Седми месец тече ремонтът на отсечката Кърджали-Мост-Манастир, а по пътя все така не се виждат работници, нито пък каквато и да било дейност с изключение на поставените бордюри. Пътната настилка обаче продължава да затруднява шофьорите, тъй като на повечето места тя все така липсва. На нейно място има само чакъл, а вследствие на интензивното движение по пътя са се образували сериозни неравности. „Дупки, локви, мъка по пътя, по който трябва да тече интензивен ремонт“, коментират водачи, ползващи маршрута.

Всъщност, освен бордюрите, са изградени и водостоците. Ремонтът на пътното платно обаче е в застой. 

Припомняме, че за 26-километровата отсечка са предвидени 17 милиона лева. Рехабилитацията обхваща трасето от кръстовището на автогарата в Кърджали до границата с ОПУ-Хасково. Парите са от Оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът включва цялостно преасфалтиране на пътя, отводняване, ремонт на шест мостови съоръжения, поставяне на нови бордюри, мантинели, пътни знаци и маркировка. По план, всичко това трябва да е готово до март 2021 година.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0