ВИДЕО репортаж: Кърджалийци: Няма страх от вируси – чесън и ракия убиват всичко!

ВИДЕО репортаж: Кърджалийци: Няма страх от вируси – чесън и ракия убиват всичко!

Светът е обхванат от всеобща тревога заради коронавируса. В България все още няма случай на заразен, а този факт явно успокоява кърд

Светът е обхванат от всеобща тревога заради коронавируса. В България все още няма случай на заразен, а този факт явно успокоява кърджалийци, които, оказва се, наблягат на народната профилактика.
„То е страшничко, но където е дошло, там да си се пазят. Не съм се запасявал с нищо, очаквам, че ще отмине докато дойде до нас“, казва пред екип на 24rodopi.com кърджалиец.
„Не, не, не. Тук, в България не вярвам да дойде. Въздухът е чист, не може тук да дойде такава болест. Никакви предпазни мерки не сме взели, няма да дойде до тук“, категоричен е друг жител на областния град.
Много от хората споделят, че наблягат на народни рецепти.
„Само народно – с чесън. Вони, обаче преди да излезеш се нажабуркаш с одеколонче да не мирише“, обясняват лечението възрастни нашенци.
Изселничка споделя същата рецепта.
„От Турция идваме. И там няма, и в България няма засега от тоя вирус. Предпазни мерки-само ръцете мием, чесън много ям и това е. Иначе страх има, но болни няма. Синът ми си дойде от Китай, там работеше. От месец и половина е вкъщи, нищо му няма“, споделя жената.
Други залагат на домашната ракия.
„В момента в България няма коронавирус, така, че не ни притеснява. В Румъния и Гърция има случаи, но ние си жулиме ракия, тяхната е слаба и затова не им помага. И по телевизията го казаха, затова наблягам на ракията…“, категоричен е кърджалиец.
Някои споделят, че повече се притесняват от напиращите мигранти по границата.
„Това с бежанците, според мен, е по-опасно, защото те ако нахлуят, може и вирусът да дойде с тях и тогава става – две в едно“, заключава друг жител на областния град.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1