ВИДЕО репортаж: Куша е в Лондон, но сърцето му остана в Кърджали и… „Арда“

Фотоизложбата „От Кърджали до Лондон и обратно“, дело на легендарния защитник на футболния клуб „Арда“ от близк


Фотоизложбата „От Кърджали до Лондон и обратно“, дело на легендарния защитник на футболния клуб „Арда“ от близкото минало Левент Асенов – Куша, даде старт на 14-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град” . За откриването й, в Арт галерия „Кръг“, се събраха негови съотборници от онзи период, които изразиха уважението както към приноса му към родния клуб, така и към неговите фотоси, които  са доста впечатляващи.

„Искам да кажа, че съм изненадан от това, че нашият приятел Куш, както го наричахме ние, е направил тези фотоси, а те, както виждате, са много красиви. Искам да кажа още, че той беше желязото в нашия отбор. Беше много труден за преодоляване, един от най-добрите защитници, отдаден на 100% на играта, на футбола, на Кърджали, на отбора „Арда“. Такъв си го знаем ние“, каза при откриването на експозицията Васил Визев.

За играта му в онези години си спомнят и негови приятели,сред които е Агоп Узунбохосян, който всъщност дава идеята за тази изложба.

“Той е един много широко скроен човек, който през годините в Англия е израснал много. Погледнете снимките му! Бях видял няколко от тях, споделих с галерия „Кръг“ и нещата се случиха. Каквото и да си говорим това е изкуство“, посочи Узунбохосян.

Самият автор на изложбата не присъства на откриването й, но от Лондон, където днес живее, се включи онлайн, за да поздрави старите си съотборници. Освен фотосите, дело на бившия защитник, имаше и няколко снимки от близкото минало на ФК“Арда“ – паметни моменти, останали завинаги в историята на клуба. 

Левент Асенов-Куша е част от онзи отбор и паметен мач между „Арда“ и „Дунав“, завършил 3:0, когато само един гол не достига на кърджалийци да влязат в „А“ група.

Тогава в състава на „Арда” са футболисти като Георги Топалов, Бахтияр Ахмед, Петър Бумбаров, Алекбер Камбер, хора с големи сърца и милеещи за футбола.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0