ВИДЕО репортаж: Край „Язаки“ може, край „Теклас“ – не?!

ВИДЕО репортаж: Край „Язаки“ може, край „Теклас“ – не?!

Кръговото кръстовище до завод „Язаки“, в който работят 2400 служители. То се намира между Димитровград и Хасково и заме

Кръговото кръстовище до завод „Язаки“, в който работят 2400 служители. То се намира между Димитровград и Хасково и замени съществуващото преди това триклонно такова. Целта е да се подобри безопасността на движението и намалят до минимум инцидентите в този участък.
Ситуацията с „Язаки“ край Димитровград наподобява изключително много тази с кръстовището край Глухар и „Теклас“. Всъщност тя е идентична – редица катастрофи, някои от които изключително тежки и с фатален край. Особено опасно е, когато служителите от завода край Кърджали пристигат и тръгват от работа. Именно поради тази причина преди време бе събрана и подписка с настояване на мястото да бъде изградено кръгово кръстовище. За същото апелират и жителите на селата Глухар и Пепелище, които са в непосредствена близост.
„Колко пъти и преди сме казвали да го направят това кръгово, никой не предприема мерки. Като умре някой, тогава дрънкат, а колко души загинаха“, „Кръгово кръстовище трябва. Ужас е движението, със страх преминаваме“, неведнъж са заявявали пред камерата на 24rodopi.com жители на двете села.
Само че за разлика от кръговото край „Язаки“, тук, такова все още няма, само шумна маркировка, която според хората не е достатъчна. Още повече, че трафикът е все така натоварен, дори и граничният пункт „Маказа“ да е затворен за туристи.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0