ВИДЕО репортаж: Кошмар! 130 нахапани от кучета в Кърджали за 7 месеца!

Статистиката за нахапаните от кучета в Кърджали става все по-стряскаща. Ако от началото на годината до месец май потърсилите помощ в Спешното отделени

Статистиката за нахапаните от кучета в Кърджали става все по-стряскаща. Ако от началото на годината до месец май потърсилите помощ в Спешното отделение вследствие на ухапване са били 60, то само за месеците юни и юли броят им е близо 70. Пострадалите през юни са били 26, а през юли двойно повече – 43-ма, или четири  пъти повече отколкото през  първите месеци на годината. Така общият брой на потърпевшите до момента вече е 130. Сред тях са както възрастни, така и деца. Проблемът се разраства лавинообразно, но до този момент няма предприети мерки. Припомняме, че само преди дни обект на поредното нападение на бездомни кучета в центъра на Кърджали бе майка с две деца.

Жената пресичала кръстовище в центъра, когато кучетата я връхлетели. С нея са били деца на около 4-5 години. На помощ й се притекли  хора от близко заведение, които прогонили  животните, разказва в писмо до редакцията на 24rodopi.com свидетел на инцидента.

Всъщност, случаите на пострадали граждани  в родопския град зачестиха след затварянето на Кастрационния център през месец февруари след намесата на природозащитници. Ситуацията обаче се усложни, тъй като към момента няма къде да бъдат прибирани кучетата, които проявяват агресия. В същото време се чака правителството да одобри прехвърлянето на държавен имот в района на село Седловина на Община Кърджали. Теренът е поискан за изграждане на приют.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0