ВИДЕО репортаж: Кошмар след вота, членове на СИК: Такова чудо не е било никога!

ВИДЕО репортаж: Кошмар след вота, членове на СИК: Такова чудо не е било никога!

Изборният ден премина нормално в Кърджали, но пък кошмарът започна след като секциите затвориха. Сериозно струпване на хора имаше в Рай

Изборният ден премина нормално в Кърджали, но пък кошмарът започна след като секциите затвориха. Сериозно струпване на хора имаше в Районната избирателна комисия още от сутрешните часове в понеделник. Председатели и членове на секции от всички общини на областта са чакали от вечерта, някои са изкарали почти 12 часа в залата и фоайето на Културния дом, за да предадат протоколите  и чувалите с бюлетините от вота. Към 10.00 часа сутринта продължаваха да пристигат хора. 

„От Кирково съм, от 22.30 часа в неделя чакаме тук. Дадоха вода и храна, но защо толкова се бавят, не знаем. И друг път съм бил на избори, но такова чудо не е било“, сподели пред екип на 24rodopi.com в понеделник сутринта възрастен мъж, чакащ с чувал във фоайето.

Чакащи имаше и на стълбите.

„От Ардино сме. Дойдохме в 2 ч. през нощта. Бяхме седнали горе, но храна или вода не са ни давали“, пък казва друг и допълва, че това са последните избори, в които участва като член на СИК.

Някои хапваха на крак и се надяваха скоро да успеят да предадат изборните книжа. Уморени и гладни, всички бяха категорични в едно: „Организация няма никаква! Такова чудо не е било никога!“.

Успелите да предадат книжата пък потвърждаваха думите на останалите.

„Бавно, много бавно се работи. Аз 4-5 пъти съм участвал в изборите, така не е било никога“, възмущава се мъж от Кирково, успял да предаде протокола и бюлетините след 12-часово чакане.

По думите на хората, забавянето е свързано с откриването на редица грешки в протоколите. Очакванията са струпването да продължи и в следващите часове. Колоната от чакащи и пристигащи все още автобуси от останалите общини на областта го потвърждават.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0