ВИДЕО репортаж: Кошмар: Нови сгради – разбити улици!

ВИДЕО репортаж: Кошмар: Нови сгради – разбити улици!

Улиците „Райко Жинзифов“, „Христо Данов“ и „Захари Зограф“ в квартал „Възрожденци“ в

Улиците „Райко Жинзифов“, „Христо Данов“ и „Захари Зограф“ в квартал „Възрожденци“ в Кърджали са си отредили място в графата „Кошмарни“. Дупка до дупка, една от друга по-широки и дълбоки. Преминаването по тях е истинско изпитание за нервите и шофьорските умения на мнозина. Още повече, че тези отсечки са едни от най-натоварените в сутрешните и следобедни часове, заради намиращите се в близост училище и детска градина.
„Райко Жинзифов“ е в непосредствена близост до тях и движението там е особено напрегнато, още повече, че на места липсва и тротоарна настилка.
Припомняме, че тази улица бе ремонтирана през 2014-та година, но в момента дупките по нея отново зеят и наподобяват истински лунен пейзаж. Над нея пък се изгражда буквално „нов квартал“ над „Възрожденци“. Жилищни кооперации, къщи, а тежката техника допринася за състоянието на улицата.
„Разминаването е трудно, особено сутрин и вечер, когато караме децата на училище и градина. При вятър е като пустинна буря от праха, който се вдига от строежите. Всичко това го дишат децата на двора. Леките автомобили не разбиват улиците, тежките машини го правят. Не могат ли тези инвеститори по някакъв начин да бъдат задължени да си оправят поразиите след това?“, питат водачи.
Добрата новина – започват ремонти на улици и тротоари в Кърджали – тук

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0