ВИДЕО репортаж: Конспирация, хигиена и „краят на света“ в „Квартала на гурбечтиите“

Оживените обикновено улички в кърджалийския квартал „Боровец“ сега са тихи. Малкото хора, които се виждат, твърдят,че

Оживените обикновено улички в кърджалийския квартал „Боровец“ сега са тихи.
Малкото хора, които се виждат, твърдят,че са запознати със задълбочаващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса. Сред отговорите им се открояват както песимистични прогнози, така и световно политическо задкулисие, отнасящо се за пандемията от Covid-19…
„Важното е кой го е пуснал това, този вирус… Това е политика, всичко е умишлено. Целта е да живеят тези, дето са го пуснали, те да живеят по-добре, да се унищожи човечеството“, разсъждава възрастен мъж от квартала на гурбетчиите.
Друг, вместо медицинска маска, е сложил шал на устата си. Било го страх, но не от коронавируса.
„Слагам шал, защото тук много хора горят парцали в печките и много трудно се диша, не е заради короната. Мен ме е страх от тия парцали. Тия заводи, които ги произвеждат, не трябва да ги дават на хората“, споделя човекът. Освен с шал е и със слънчеви очила, но сложени наобратно. „Поставих ги така, защото светът се обърна, обръща се всичко, ние вече живеем в края на света, краят наближава…“, смята кърджалиецът.
Въпреки мрачните прогнози, повечето твърдят, че си мият ръцете и взимат предпазни мерки заради опасния вирус.
„Всичко имаме, одеколон, парфюм, сапунерка, даже и сапунерката чистя да няма микроби. След един-два дена се къпем, да не стоим така, нещо може да се инфекцираме“, обясняват жители на „Боровец“.
Казват, че в квартала има и хора, които скоро са се върнали от чужбина.
„Има, наскоро се върнаха, но пак ще заминават, като се оправи това“, споделя жител на квартала, в който огромен процент от хората са зад граница.
„Има хора дето си дойдоха. Ами трябваше да затворят тия граници. Те знаеха това нещо, щото никой не знае кой какви зарази има“, казва друг кърджалиец.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0