ВИДЕО репортаж: Компрометирани шахти: Отпадни води се изливат край Петлино!

Отпадни води се изливат край пътното платно във вилната зона край село Петлино. Водите изтичат от намираща се в близост шахта, сигнализ

Отпадни води се изливат край пътното платно във вилната зона край село Петлино. Водите изтичат от намираща се в близост шахта, сигнализираха живеещи в района. Зловонията са изключително неприятни, а при повишаване на температурите ще станат нетърпими. 

Районът наоколо е любимо място на кърджалийци заради откриващата се от там красива панорамна гледка към целия град. 

Според кмета на Петлино Ахмед Исмаил, сигнал за компрометираната шахта е подаден в края на миналата година. От „В и К“ са се отзовали, за да отстранят проблема, но въпреки това той отново е налице. Кметът изрази съмнение, че част от шахтите по канализацията край платното са били  обект и на вандалски прояви,  и това е една от вероятните причини за изтичането на отпадните води. Той е подготвил уведомителни писма до водното дружество, Общината и Областна администрация. 

Според управителя на „ВиК“ Кърджали инж.Славчо Славков става въпрос за канализация, положена преди няколко години от частна фирма. Въпреки това  проблемът ще бъде отстранен. На мястото ще бъдат изпратени екипи на дружеството, които да се запознаят детайлно със ситуацията и ангажират с разрешаването на проблема.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0