ВИДЕО репортаж: Кмет, бизнес, лекари – заедно в името на пациентите и здравето

Многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали може да се похвали с напълно обновено Инфекциозно отделение. То е изцяло ремонтирано, със съв

Многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали може да се похвали с напълно обновено Инфекциозно отделение. То е изцяло ремонтирано, със съвсем нови болнични стаи със самостоятелни санитарни възли, манипулационни, кабинети, до най-малкия детайл. Ръководството на болницата, отделението и неговият персонал, заедно с представители на спонсорите – Община Крумовград, „Ю Ес Инженеринг“, „Кяшиф“ и „Шенел“, се събраха, за да прережат официално лентата.

„За болницата днес е хубав ден, защото се намираме в напълно обновената база на Инфекциозно отделение. Както народът казва, първото впечатление е най-важно. А тук виждаме едни прекрасни условия, които са съобразени със стандартите на съвременните изисквания“, каза преди да прережат лентата на обновеното отделение директорът на болницата проф. д-р Тодор Черкезов.
„Това, което виждате, са консолидирани усилия на изключително важни фактори – кмет на община Крумовград, представители на бизнеса в Кърджали, и разбира се на неуморните усилия на завеждащия отделението д-р Магдалена Маринова, която беше двигателя на това, което се случваше“, допълни още д-р Черкезов.
Доктор Маринова благодари за възможността, тя и екипът й да работят в съвсем нова среда.
„Благодаря ви мили хора! Господин Осман, господин Кяшиф, госпожо Мехмед, че това нещо днес се случи. От тук нататък нашите пациенти ще получат първия позитив, попадайки в едно прекрасно отделение“, сподели д-р Маринова, завеждащ отделението.
„Аз мисля, че това обновление е завършек на това, което цари в отделението. Като кмет на община Крумовград искам да пожелая много здраве и който и да влезе тук, да излиза жив и здрав“, каза от своя страна кметът на Крумовград Себихан Мехмед. 
Всеки от спонсорите получи сертификат за дарение и картина, но най-вече признателност.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0