ВИДЕО репортаж: „Китайци“ пращат в моргата…  автоморгите

ВИДЕО репортаж: „Китайци“ пращат в моргата… автоморгите

„Среден клас автомобили, от 4000 до 5000 лв. „Опел Корса“, „Голф“. Искат да гори малко, да е хубава колат


„Среден клас автомобили, от 4000 до 5000 лв. „Опел Корса“, „Голф“. Искат да гори малко, да е хубава колата и да е евтина“ – това е описанието на най-търсената втора ръка кола в района. Обобщение от автотърговец в Кърджали.

А когато се стигне до ремонт, а с този автопарк това е често явление, първото място за резервни части, което се посещава, е автоморгата, най-евтиният вариант. В Кърджали моргите за автомобили са около десетина. И там обаче се оплакват от липса на работа. Твърдят, че са натрупали сериозни загуби по време на извънредното положение в началото на годината, когато не са имали никакви клиенти. Спадът е бил поне със 70%. Освободили са и повечето от работниците си. През това време са продължили да плащат наеми, някои и заеми. В момента също нямат кой знае колко клиенти.

Опасенията им са, че ако мерките се повторят, част от тях ще бъдат принудени да затворят. Казват, че и преди Ковид кризата работата им е намаляла „Ако преди години сме чистили около 30-40 коли на месец, сега са едва 2-3“, твърди млад мъж, който от 10 години е в този бранш. Като причина изтъква и вноса на китайски авточасти, които са с доста конкурентни цени.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0