ВИДЕО репортаж: Кирка, лопати и плакати за новата спортна зала

ВИДЕО репортаж: Кирка, лопати и плакати за новата спортна зала

С три лопати и кирка бе даден официалният старт на строежа на нова спортна зала в Кърджали. Символичната първа копка бе направена от пр


С три лопати и кирка бе даден официалният старт на строежа на нова спортна зала в Кърджали. Символичната първа копка бе направена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, спортния министър Красен Кралев, кмета Хасан Азис и областния управител Никола Чанев.

„Прекрасен ден за началото на един дългоочакван от всички кърджалийци проект. Постарали сме се да проектираме оптимално едно прекрасно спортно съоръжение, което да побира 1100 зрители. Основната зала ще е с размери 22 на 44 метра и ще е подходяща за провеждане на международни състезания“, обяви министърът на спорта Красен Кралев.

Той благодари на Цвета Караянчева и Никола Чанев за усилията им да се намери финансиране за проекта.

Залата ще бъде подходяща за всякакъв спорт на закрито.

„Този жест от страна на правителството, още веднъж е доказателство, че премиерът не разделя общините на мои и твои, защото във всяка една българска община живеят български граждани“, каза Цвета Караянчева

„Тази многофункционална спортна зала е една моя мечта. Мечтата се случи. Първата обществена сграда, след 1989 година“, заяви областният управител Никола Чанев.

„Спортната зала намери своето правилно място, да бъде точно тук, в центъра на града, а не извън пределите му. В тази връзка, тази зала ще е поредното спортно бижу, което ще се изгради тук в Кърджали“, коментира кметът Хасан Азис.

Преди церемонията пък, около двадесет души посрещнаха Цвета Караянчева и Красен Кралев с транспаранти „Оставка“.

„Аз лично смятам, че един човек, който заема поста председател на Народното събрание, трябва да се дистанцира от политическите си зависимости. Ходи пеша бе, магистралите били на Борисов. Трябва да питам премиера преди да ползвам магистралите ли? Не е приемливо това поведение“, коментира един от протестиращите.

 „Това са активисти на ДПС, така че след декларацията им, няма нищо по-естествено от това“, коментира пък Караянчева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0