ВИДЕО репортаж: Караянчева: Това, което направи премиерът Борисов за Кърджали, е велико дело!

ВИДЕО репортаж: Караянчева: Това, което направи премиерът Борисов за Кърджали, е велико дело!

„Винаги съм уважавал протестите на хората и няма случай протестиращи с конкретни искания към правителството да не са били чути

„Винаги съм уважавал протестите на хората и няма случай протестиращи с конкретни искания към правителството да не са били чути и след това да не им е бил решен проблемът“, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии в Кърджали.
Според премиера трябва да се прави разлика между протестиращите и провокаторите, които хвърлят бомби и къртят София. „Бих коментирал протестите, ако едната вечер говори този, който би бил социалният им министър, на другата вечер – финансовият, на третата – икономическият, да чуем как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези“, изтъкна още Борисов. На партиите, които искат да управляват, премиерът също напомни, че след няколко месеца предстоят избори и всеки би следвало да каже какво възнамерява да направи – за пандемията, за социалната, за икономическата и за другите сфери и откъде ще бъде осигурено финансиране за това. „Тогава ще им блеснат истинските физиономии. Те са били са във властта“, напомни Борисов.
В Кърджали министър-председателят присъства на освещаването на новия манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча“, за чието изграждане правителството отпусна близо 2 милиона лева. Възстановяването на манастира започва преди около десет години, като с помощта на държавата комплексът вече е действащ духовен център.
„Това е един от начините за етническата толерантност. Строим и възстановяваме църкви и манастири, ремонтираме и джамии. Хората, които изповядват различни религии, се чувстват в собствената си държава еднакво уважени“, заяви Борисов.
„Силите ни не са големи и сигурно строителството щеше да трае десетилетия, но през 2015 година правителството на оглавявано от Бойко Борисов, отпусна сумата от 800 000лв., с което започна истинското мащабно строителство. През декември 2019-та година отново правителството на Бойко Борисов, отпусна 1 милион лева. Благодарим ви!“, каза в словото си Негово Високопреосвещенство митрополит Николай, след като извърши водосвет и освети новоизградените постройки на манастирския комплекс „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали.
Според председателя на Парламента Цвета Караянчева, днешното събитието е от голямо значение не само за Кърджали, но и за страната.
“Днес е толкова хубав празник за Кърджали и цяла България. Това, което направи премиера Борисов за Кърджали е велико дело “, отбеляза Караянчева.
Повече за събитието около манастирския комплекс и посещението на премиера Бойко Борисов в Кърджали, вижте във видеото:

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0