ВИДЕО репортаж: Карантина и кахъри: Залагам телефона, за да ям!

ВИДЕО репортаж: Карантина и кахъри: Залагам телефона, за да ям!

Докато в страната вече има над 300 досъдебни производства за нарушаване на карантината и десетки глобени по 5000 лв., за отдих и раз

Докато в страната вече има над 300 досъдебни производства за нарушаване на карантината и десетки глобени по 5000 лв., за отдих и разходки в паркове и градинки, в Кърджали голяма част от хората показаха дисциплинираност и оставиха парковете празни.
Малцината, осмелили се да нарушат правилата, бяха предупреждавани от органите на реда да напуснат местата за отдих. В първия работен ден от поредната седмица в извънредно положение по зелените пространства се виждаха само служители от общинската фирма „ОБЧ“, които извършваха редовната дезинфекция. Същото бе положението и по булевард „България“, с малки изключения – по някои от пейките пред жилищните сгради бяха насядали хора, които изобщо не се притесняваха от строгите мерки и дори от причината заради, която са въведени.
„Знаем, че е забранено и има глоби, но ние дойдохме до банката. Да обявим, че никъде не работим и закъсняваме за нашите кредити. Много добре знаят сега. Социалът трябва да помага, дайте на тия деца храна, щом ни затваряте“, обяснява пред екип на 24rodopi.com кърджалийка. Седнала е на пейка, търка няколко лотарийни билета.
„Надявам се на тотото. Тази година спечелихме по 200, 300, 100 лв. Берекет, вземахме си парите и празнуваха децата на Нова година“, споделя жената.
Друга, също толкова спокойна и без грам притеснение от нарушаване на правилата, обяснява, че е дошла до заложна къща, за да си остави телефона.
„Ще го заложа, за да ям, нищо не работя“, а мъж до нея пояснява: „Няма работа! На хората не помагат, само коронавирус има, нищо няма…“.
Кахърите на седящите по пейки кърджалийци, за които мерките на безопасност са на заден план.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0