ВИДЕО репортаж: Истинска жега пред Паспортна: Вземаме документите и се прибираме!

ВИДЕО репортаж: Истинска жега пред Паспортна: Вземаме документите и се прибираме!

Първият понеделник пред Паспортна-много жега. Не заради високите температури, а заради навалицата. Сериозно струпване, предимно на

Първият понеделник пред Паспортна-много жега. Не заради високите температури, а заради навалицата. Сериозно струпване, предимно на изселници, чакащи за плащане на такси, взимане на номера и подаване на заявления за лични документи. По думите им, тук са, за да си извадят документи, след което отново се връщат в Турция, където смятат след седмица да упражнят и правото си на глас. Освен пред Паспортна служба, сериозен брой хора имаше и пред сградата на Областната дирекция на МВР, където се помещава отдел „Миграция“. Част от чакащите споделят, че подават заявления  за издаване на документи за продължително пребиваване в страната. По този повод, от 25 юни до 1 юли, включително,  от „Миграция” в Кърджали е предоставен статут на близо 60 продължително пребиваващи в Република България чужденци. 

Припомняме, че в седмицата преди изборите, от 6-и до 10 юли, включително, ще бъде възможно българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи по някаква причина, да подадат заявление за издаване на удостоверение за гласуване, за да имат възможност да упражнят правото си на глас.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0